Tempat-tempat menarik semasa bercuti di Bandung

General, Photography, flora photography, friendship, landscape photography, nature photography, outing, photojournalism, photoshoot, portraiture, street photography Add comments

p/s - more pictures, please click my Flickr …..

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • BarraPunto
  • blinkbits
  • blogmarks
  • Blogsvine
  • Bumpzee
  • co.mments
  • DZone
  • eKudos
  • Fark
  • Fleck
  • Furl
  • Global Grind
  • Gwar
  • Hemidemi
  • Kirtsy
  • LinkArena
  • Linkter
  • Live
  • MyShare
  • MySpace
  • Netvouz
  • NewsVine
  • PlugIM
  • Propeller
  • Rec6
  • Reddit
  • Scoopeo
  • Segnalo
  • Shadows
  • Simpy
  • Slashdot
  • Smarking
  • Socialogs
  • SphereIt
  • Spurl
  • Taggly
  • TailRank
  • Technorati
  • Wikio
  • Wists
  • Yahoo! Buzz
  • YahooMyWeb
  • Yigg

25 Responses to “Tempat-tempat menarik semasa bercuti di Bandung”

  1. ramli ramdan says:

    my family and i plan to go Bandung for holiday, kindly pls give me info about Bandung and interesting places there. As well as hotel / resort and services provided.

  2. ana ajip says:

    Pls quote me for 5d/4n (2n jakarta 2n bandong)shopping tour.
    for 4pax in january.
    How much is the rates for 1day used van in bandong area

    thanks

  3. Diman Azmi says:

    berapa harga pakej 5 hari 4 mlm ke bandung

  4. JASNI says:

    BERAPA U AMBIL UNTUK TRANSPOT &RATE HOTEL,

  5. Ilias says:

    Cadangan lawatan ke Bandung serakmai 30 orang selama 3 hari 2 malam
    Kos, tempat lawatan, Hotel dlln.

  6. nurul akmar says:

    ai…
    saya mau tnya mlawat ke bandung dan jakarta untuk 4hari 3malam…seramai dewasa 7orang,kanak2 2orang,bayi 2orang…kos semua pakej berapa?

  7. Aida says:

    klo p Bandung tuk 4D2N brapa erk? p tempat2 menarik & tempat2 shopping..TQ

  8. Aida says:

    i’m planning end of this year or early next year for 5pax..

  9. izal jb says:

    salam semua,saya akan ke jakarta bandung pada 27hb april selama 5 hari 4 malam..
    ala,harga transport jb-sgapore,flight,hotel sume lebih kurang rm900 aja sorg pergi balik..cuma makan sendiri la..
    sapa2 yg nk tau lebih lanjut leh call/sms sy 0127522259

  10. as says:

    apa yg menarik di jakarta n bandung? saya akan dtg hjg thn, carikan hotel n transport, 1 mlm d jakarta, 2mlm d bandung utk 4 bilik. tk

  11. norizan says:

    salam. berapa cost untuk penginapan, makan, dan transport together dengan pemandu untuk 8 pax bagi 3 malam 4 hari

  12. nisa says:

    sy berminat utk pg ke jakarta n bandung. bleh bg quotation hotel 3 bintg, transport, n others.tiket pada 10 -14 june 2011

  13. HazranZaara says:

    Nisa…saya pergi dulu pon main redah aje….bandung boleh duduk hotel area jln dago…1 mlm dlm rm80 lebih…transport nak gi jln2 kat bandung boleh tanya dgn pihak hotel dlm 450 rupiah 1 hari….harap dapat membantu….

  14. HazranZaara says:

    saudari norizan,
    saya bukan travel agen la….saya pergi bandung pon main redah aje….

  15. hani says:

    saya baru balik bandung..tak perlu travel agensi..redah aje….pas tu sewa van dgn supirnye 450 - 500 rupiah..pi la kawah putih d tetumbang perahu..sampai sana dia bawak tempat yg dekat situ…banyak tempat menarik..jgn lupa ke pasar baru…dan ciwok…utk shoping…

  16. xi chie says:

    eh..kalau RM100 d tukar kan kepada rupiah brapa ya..saya plan nak pergi bandung ni…

  17. ejai says:

    4d3n to bandung how much,,for shoping n travel

  18. Zuraidah Zura says:

    my family and i plan to go Bandung for holiday, kindly pls give me info about Bandung and interesting places there. As well as hotel / resort and services provided.

  19. chek says:

    500 rp bersamaan ngan brapa dlm rm?

  20. maya says:

    semak la dalam money converter..

  21. Ariani says:

    nk tanye..flight kami mlm nanti sampai di jakarta.. mana yg baik sama ada check in hotel dijakarta utk mlm tu @ trus ke bandung.. please give the idea..

  22. zahidir says:

    nak tahu hotel yang berdekatan dengan tempat shopping..dan harganya sekali..tq

  23. rohanis says:

    Dr aiport ke hotel yg ke area bandung brp jauh. sbb sy nak membeli belah di bandung.sy gemar collect kain ela dr bandung.harga hotel utk family, 2 dewasa 4 knk2 brp smalam.

  24. aulia says:

    1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

    PAKET MURAH PROMO “1″ : RP 375.000 / 118 RM/ USD 31.25
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH PROMO “2″ LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA

    PAKET MURAH “3″ CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH “4″ GARUT : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH “5″ JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    NEED HOME STAY
    NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT
    INCLUDE :
    > STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
    > 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
    > FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
    > PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    ym : adriani_ku@yahoo.com
    email : adrianiku@gmail.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
    PIN BB : 28914414 / aul
    facebook : adriani_ku@yahoo.com
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    cp : aulia

  25. Amsyahril says:

    Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

Leave a Reply